Top
 

Waarom
FIT@WORK rondom de overgang?

De overgang is een ruime periode van gemiddeld 8 jaar (gemiddeld tussen 45-54 jaar) en een veel voorkomende reden van verzuim. 60% van de vrouwen ervaart fysieke en mentale klachten die van invloed zijn op hun dagelijks functioneren. Voor meer dan de helft van de vrouwen zijn overgangsklachten reden zijn om zich kortere of langere tijd ziek te melden. Bij de helft van de vrouwen spelen klachten rond de bekkenbodem, die ontstaan of verergeren in deze levensfase, ook een belangrijke rol. Schaamte en taboe op deze klachten zijn een extra reden voor verzuim. Door adequate voorlichting, diagnostiek en begeleiding kunnen wij het ziekteverzuim onder vrouwen in de overgang verminderen of zelfs voorkomen, op zowel de korte als de langere termijn.

Wat is
FIT@WORK rondom de overgang?

Met de zorgmodule FIT@WORK rondom de overgang bieden wij bedrijven groepsvoorlichting en zorgmodules op maat voor vrouwelijke medewerkers rondom de overgang. Door deze zorgmodule preventief in te zetten, voorkomt u uitval en verzuim van vrouwelijke medewerkers, inclusief de bijbehorende hoge kosten. U behoudt op die manier het vrouwelijk talent in uw organisatie.

Wie komt in aanmerking voor
FIT@WORK rondom de overgang?

Alle vrouwelijke werknemers die in de fase rondom de overgang zitten, en die behoefte hebben aan informatie over deze periode om zo voorbereid de overgang in te gaan. Ook vrouwen die al fysieke of mentale klachten ervaren die gerelateerd zouden kunnen zijn aan de overgang hebben baat bij deze zorgmodule.

De zorgmodule heeft als doel vrouwelijke medewerkers fit en klachtenvrij in het arbeidsproces te behouden gedurende de periode van de overgang. Wij bieden naast een groepsvoorlichting ook een zorgmodule op maat. Er wordt een persoonlijk pakket samengesteld dat bestaat uit onderzoek en begeleiding door een (uro-)gynaecoloog en een bekkenfysiotherapeut, work-life-coaching door een coach, een persoonlijk trainingsplan, en voedingsadviezen op maat. Zo wordt uw vrouwelijke medewerker één jaar lang begeleid door professionals. De gecombineerde aanpak van zowel de mentale als de fysieke overgangsklachten levert gezondheidswinst en een aanzienlijke vermindering van ziekteverzuim op.

Meer info

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@curilion.nl of bel 06-15476208.

Contact

Praktijkadres:
Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00
Telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 2220954

Contactformulier

    © Copyright 2024 Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap