Top
 

De kracht van Curilion ligt in de integrale benadering door medische en paramedische experts, die samen met de client kijken wat zij nodig heeft om fit en vitaal te blijven.

De missie van Curilion is vrouwen rondom de zwangerschap en de overgang zo fit en klachtenvrij mogelijk voor het arbeidsproces te behouden.

De integrale aanpak van zowel fysieke als mentale gezondheid van vrouwen staat centraal. Met ons team van professionals bieden wij workshops en groepsvoorlichting voor bedrijven en hun vrouwelijke medewerkers. Daarnaast bieden wij zorgmodules op maat, met expertise van een (uro-)gynaecoloog, een bekkenfysiotherapeut, een work-life coach, een voedingsdeskundige en een personal trainer. Door deze modules of groepsvoorlichting preventief in te zetten, of als hulp bij de reïntegratie, stimuleert u het behoud van vrouwelijk talent en helpt u hen om optimaal te presteren. Daarnaast bespaart het uw bedrijf mogelijk hoge kosten van ziekteverzuim. Onze gecombineerde aanpak van zowel de mentale als de fysieke klachten na zwangerschap of rond de overgang levert gezondheidswinst voor de vrouwelijke medewerker, en een aanzienlijke vermindering van ziekteverzuim op voor de werkgever.

Onze Visie

Nederland kent steeds meer werkende moeders; ambitieuze vrouwen die een drukke baan combineren met de zorg voor hun gezin en soms ook met mantelzorg. Uit statistieken blijkt dat lichamelijke en psychische klachten na de zwangerschap en rondom de overgang zorgen voor bovengemiddeld veel uitval en verzuim onder deze groepen. Naast de mentale uitdaging om de balans tussen werk en prive te vinden en te onderhouden ervaart de helft (!) van de vrouwen bekkenbodemgerelateerde klachten rondom de zwangerschap en bevalling en de overgang.

In Nederland is er geen aandacht of zorg voor de effecten van zwangerschap, bevalling en menopause op bekkenbodemgerelateerde problemen, en de daarmee samenhangende stress, verminderd functioneren en verlies van kwaliteit van leven. Ook rust er nog steeds een taboe op het bespreekbaar maken van deze klachten. Dit alles leidt tot een relatief hoog ziekteverzuim onder deze vrouwen. Door adequate voorlichting, diagnostiek en begeleiding, kunnen problemen bij de werkhervatting en bekkenbodemgerelateerde problemen op korte en de langere termijn worden voorkomen.

De kracht van Curilion ligt in de integrale benadering van zorg door experts op hun vakgebied in Nederland, die zorg op maat bieden en samen met de betrokken vrouwen kijken wat zij nodig hebben om fit en vitaal te blijven.

Onze Missie

  • Voorkomen van zwangerschaps- en overgangs gerelateerde uitval en verzuim op korte en lange termijn.
  • Bevorderen van de mentale en fysieke vitaliteit van vrouwelijke werknemers rondom de kwestbare levensfasen zoals tijdens de zwangerschap en de overgang.
  • Het optimaliseren van de bekkenbodemzorg en het reduceren van bekkenbodem gerelateerde problemen nu en in de toekomst.
  • Voorlichting geven en handvatten bieden aan leidinggevenden en vrouwelijke werknemers met betrekking tot de mogelijke mentale en fysieke impact van zwangerschap en bevalling, en rondom de overgang.
  • Behoud van vrouwelijk talent voor uw bedrijven.

DNA van Curilion

Onderscheidend

Kennis

Respectvol

Persoonlijk

Toegankelijk

Contact

Praktijkadres:
Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00
Telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 22220954

Administratie:
Infomedics

Contactformulier

    © Copyright 2024 Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap