Top
 

Voorlichting en workshops op locatie

Voor vrouwelijke medewerkers

Naast de individuele zorgprogramma’s FIT@WORK rondom de zwangerschap en bevalling en rondom de overgang biedt Curilion ook workshops en groepsvoorlichting aan voor vrouwelijke medewerkers van bedrijven. Dit kan georganiseerd worden op uw eigen bedrijfslocatie maar ook elders. Vrouwen krijgen op een interactieve manier voorlichting over de lichamelijke en mentale veranderingen in de periode rondom de bevalling en de overgang.

Ook worden praktische handvatten aangereikt waarmee de vrouwelijke medewerkers aan de slag kunnen. Door kennis te vergroten en ervaringen te delen worden de gezondheidsvaardigheden van uw vrouwelijke medewerkers vergroot; zij leren wat als normaal mag worden beschouwd en wanneer en waar hulp te zoeken. Zo kan uitval worden voorkomen en duurzame inzetbaarheid en behoud van vitaliteit gestimuleerd.

Voor HR professionals

Met voorlichting aan vrouwen en het unieke individuele zorgprogramma biedt Curilion de mogelijkheid om de kennis en gezondheidsvaardigheden van uw vrouwelijke medewerkers te vergroten. Hiermee kunt u als bedrijf het ziekteverzuim met een derde reduceren en vrouwelijk talent voor uw organisatie behouden. Het is wel van belang, dat een onderwerp als bijvoorbeeld ‘de overgang’ of ‘in balans na de bevalling’ binnen uw organisatie bespreekbaar is. Daarvoor is kennis nodig bij u als werkgever, bij uw leidinggevenden en bij de HR-professionals. Speciaal voor hen organiseert Curilion informatiebijeenkomsten op locatie, waarbij op efficiënte wijze de basiskennis over de fysieke en mentale aspecten van de ‘Overgang’ en ‘herstel na bevallen’ worden gepresenteerd en handvatten worden aangereikt voor op de werkvloer. De bijeenkomst wordt gegevens door psycholoog/ coach en gynaecoloog.

Door de opgedane kennis worden signalen van de werkvloer sneller herkent en makkelijker bespreekbaar gemaakt. Door op tijd passende maatregelen te treffen kan verzuim onder vrouwelijke medewerkers worden voorkomen.

Wetenschappelijke onderbouwing

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vroegtijdige screening, behandeling en training na de bevalling helpt om de algemene conditie en de conditie van de bekkenbodemspieren te verbeteren en daarmee bekkenbodemgerelateerde problemen nu en op termijn kunnen worden voorkómen.

Organisaties die hoog scoren op een goede balans tussen werk en privé, presteren aanzienlijk beter dan andere organisaties in Nederland. Deze organisaties hadden in 2015 1% minder verzuim, 1,3% meer groei in omzet, 2% minder verloop en 8% meer vrouwen in senior management posities dan de andere organisaties. Dat betekent zowel lagere kosten qua verzuim, verloop, werving en selectie als een hogere omzet (www.womeninc.nl).

Daarnaast zorgt een goede werk-privé balans ervoor dat medewerkers zich vitaler voelen, meer werkplezier ervaren en gelukkiger zijn. Zij ervaren meer tijd en ruimte om voor hun kinderen te zorgen.

Zorgvriendelijk werkgeverschap draait om betrokkenheid, openheid en vertrouwen. Waarbij u als werkgever de taak hebt om uw medewerkers zowel professioneel als juist ook privé goed te ondersteunen.

Door als werkgever zowel aandacht te hebben voor de fysieke als de mentale gezondheid van uw medewerkers, kunt u een significante afname van het ziekteverzuim realiseren.

Wat levert FIT@WORK u op?

  • Vitale en veerkrachtige vrouwelijke medewerkers met minder zorgbehoefte rondom zwangerschap en overgang
  • Een bedrijfsprofiel waaruit betrokkenheid, gezinsvriendelijkheid en innovatie blijken
  • Behoud van vrouwelijk talent binnen de organisatie
  • Grotere tevredenheid en duurzamere arbeidsrelaties met moeders in dienst
  • Een open en positieve werksfeer voor vrouwelijke werknemers
  • Lager ziekteverzuim

Meer info

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.
Stuur een e-mail naar info@curilion.nl of bel 06-15476208.

Contact

Praktijkadres:
Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00
Telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 2220954

Contactformulier

    © Copyright 2024 Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap