Top

Het team van Curilion biedt deskundige (para-) medische zorg op maat voor vrouwen. Wij staan voor persoonlijke aandacht, begrijpelijke informatie en gezamenlijke keuzes voor de zorg die jij nodig hebt en die bij jou past, zowel op lichamelijk als op mentaal gebied.

Manon Kerkhof

Manon Kerkhof

(Uro)gynaecoloog

Over Manon

Manon Kerkhof studeerde geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en voltooide de opleiding tot gynaecoloog aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam in 2008. Al tijdens de opleiding tot gynaecoloog specialiseerde zij zich in de reconstructieve bekkenchirurgie en is zij thans een van de slechts twintig geregistreerde subspecialisten in Nederland.

Na afronding van de specialisatie was zij werkzaam in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en consultant in de Isala Klinieken in Zwolle, het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen en het Amphia Ziekehuis in Breda. Zij promoveerde in 2014 op basaal wetenschappelijk onderzoek naar weefselregeneratie van bindweefsel van de bekkenbodem bij vaginale verzakking. Deze onderzoekslijn zette zij voort in het Radboud Institute of Molecular Life Sciences.

In 2016 nam zij het initiatief voor de integrale zorgprogramma’s FIT@WORK4WOMEN waarbij zorg wordt geleverd voor vrouwelijke medewerkers rondom de bevalling en de overgang. In 2017 startte zij met Curilion, een door het Ministerie van VWS erkend Zelfstandig Behandel Centrum voor vrouwenzorg.

Dr. Kerkhof is één van de slechts twintig geregistreerde urogynaecologen in Nederland.

Algemene gynaecologie:

Anticonceptie, problemen aan de eierstokken, afwijkingen aan de baarmoeder(hals), buikpijn, cyclusstoornissen, premenstrueel syndroom, overgang, vleesbomen, vulvaire en vaginale afwijkingen, fluor vaginalis en vaginale afscheiding, echoscopie.

Subspecialisatie:

Urogynaecologie: bekkenbodemgerelateerde problemen zoals incontinentie klachten voor urine en ontlasting; blaasproblemen; darmproblemen, verzakking van baarmoeder, blaas en/of darm, sexuele problematiek, (vulvaire) pijnklachten, second opinions.

Lid Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
Lid International Urogynaecology Association (IUGA)
Lid Research and Development committee van de IUGA (R&D IUGA)
Lid International Continence Society (ICS)
Medische Advies Raad www.bekkenbodem.nl, patiëntenvereniging

Ruby Catshoek

Ruby Catshoek

Gynaecoloog

Over Ruby

Ruby Catshoek studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en voltooide de opleiding tot gynaecoloog in het OLVGwest (voormalig Lucas Andreas Ziekenhuis) en de VU medisch centrum in 2009.

Tijdens de opleiding ging haar interesse uit naar de benigne/algemene gynaecologie en de minimaal invasieve chirurgie. Na haar opleiding was ze acht jaar werkzaam in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Ze maakte daar deel uit van het team gespecialiseerd in endometriose (of endometriose team) en minimaal invasieve chirurgie. Enkele jaren was ze hoofd van de polikliniek gynaecologie van het UMC.

 

In 2011 verbleef ze vier maanden in Pune, India om haar expertise te vergroten bij de gerenomeerde chirurg Shailesh Puntambekar. Als dokter maar bovenal als mens heeft deze periode in India haar veel gebracht.

 

In 2018 verruilde zij het grote universitaire ziekenhuis in Maastricht voor Curilion, het zelfstandig behandelcentrum voor vrouwen in Haarlem. Hier komt haar voorkeur om met haar opgedane medische kennis en kunde persoonlijke zorg op maat te leveren goed tot zijn recht.

 

Algemeen: Anticonceptie, problemen aan de eierstokken, afwijkingen aan de baarmoeder(hals), buikpijn, cyclusstoornissen, premenstrueel syndroom, overgang, vleesbomen, vulvaire en vaginale afwijkingen, fluor vaginalis en vaginale afscheiding, echoscopie.

 

Subspecialisme: endometriose en minimaal invasieve chirurgie

 

Lid Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)

Lid Werkgroep Endometriose

Lid European Society for Gynecological Endoscopy

Lid American Association of Gynecological Laparoscopy

Irene Moolhuizen

Irene Moolhuizen

Gynaecoloog

Over Irene

Irene Moolhuizen wist al vanaf jonge leeftijd dat zij gynaecoloog wilde worden. Ze werd in Nederland uitgeloot voor de studie geneeskunde, maar besloot haar droom niet op te geven. Daarom startte ze met de studie in Leuven (België) en studeerde alsnog af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze werd opgeleid tot gynaecoloog in het VU Medisch Centrum in Amsterdam en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Daarnaast heeft zij een opleiding tot coach afgerond. Sinds 2015 heeft zij gewerkt als ‘chef de clinique’ gynaecologie in diverse grote ziekenhuizen, waaronder het AMC, OLVG-West in Amsterdam en het NWZ in Alkmaar.

 

“Ik ben een enthousiaste, praktische en betrokken allround gynaecoloog. Mijn professionele prioriteit ligt bij de beste medische zorg voor de patiënte, door goede communicatie en specifieke aandacht voor het algemeen en psychisch welbevinden. Het is van het grootste belang om zorg op maat te leveren door de combinatie van medische expertise en goed luisteren naar het unieke verhaal en de behoeften van een patiënte. Bij Curilion kan ik in een prettige omgeving deze zorg op maat daadwerkelijk aan een patiënte bieden, waar nodig in samenwerking met de bekkenbodemfysiotherapeut, chirurg, psycholoog, seksuoloog of diëtist.”

De expertise van Irene is anticonceptie, problemen aan de eierstokken, afwijkingen aan de baarmoeder(hals), afwijkend uitstrijkje, buikpijn, cyclusstoornissen, premenstrueel syndroom, overgang, vleesbomen, (huid)afwijkingen aan de schaamlippen en vagina, vaginale afscheiding en echoscopie.

Vera Rempe

Vera Rempe

Chirurg-proctoloog

Over Vera

Vera Rempe studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en specialiseerde zich in de algemene chirurgie in het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis.

Zowel het levensreddende werk op de Intensive Care (3 jaar ervaring) als het redden van ‘het dagelijks leven’ bij alledaagse aandoeningen geven haar evenveel voldoening; het voorlichten en informeren van patiënten en familie en de vaak persoonlijke gesprekken die daaruit voortkomen, zijn voor Vera altijd de kers op de chirurgisch-technische taart geweest.

Daarom werkte zij als chirurg-proctoloog 6 jaar lang met veel plezier in de Proctos Kliniek, expertise centrum voor anus- en bekkenbodemproblemen, met veel tijd voor zowel persoonlijke aandacht voor de patiënt als voor samenwerken met excellente collega’s van verschillende bekkenbodemspecialismen, zoals bekkenfysiotherapeuten, gynaecologen en Maag-, Darm- en Leverartsen.

Tegelijkertijd ontwikkelde Vera zich als (gast-)docent aan de huisartsenopleiding van het LUMC en verschillende (beroeps-)opleidingen. Ook organiseerde zij voor de Proctos Kliniek na- en bijscholingsymposia voor huisartsen, bekkenfysiotherapeuten en andere specialisten. Hier leerde zij ook Manon Kerkhof, urogynaecoloog en oprichter Curilion kennen.

In 2018 volgde Vera haar hart om een andere droom waar te maken: door het oprichten van AlettaZorgt hoopt zij een bijdrage te leveren aan toekomstbestendige huisartsenzorg en laagdrempeliger specialistische zorg. Dit nieuwe werk combineert Vera met werken als chirurg-proctoloog binnen Curilion, om ook hier anale en bekkenbodemzorg op maat te mogen geven samen met deskundige en fijne collega’s. Het beste van twee werelden!

Algemeen: moeizame ontlasting, anale pijn, aambeien en fissuren, ongewild ontlastingsverlies.

Speciale interesse: anale pijn, voorlichting over niet-operatieve opties.

 

Lid Nederlandsche Vereniging voor Heelkunde

Lid Werkgroep Coloproctologie

Lid Nederlandse Vereniging voor Gastrointestinale chirurgie

Gastdocent  Hogeschool Rotterdam, opleiding verloskunde

Gastdocent Erasmus Acadamy Rotterdam

Oprichter/directeur Alettazorgt (www.alettazorgt.nl)

Bettyleen de Vries

Bettyleen de Vries

Bekkenfysiotherapeut

Over Bettyleen

Bettyleen de Vries is sinds 1998 geregistreerd bekkenfysiotherapeut. De afgelopen 18 jaar heeft zij gewerkt als praktijkeigenaar / bekkenfysiotherapeut in 3 verschillende praktijken in Haarlem. Het bekken ziet zij als de mooiste specialisatie binnen de fysiotherapie omdat het bekken en de bekkenbodem een aantal essentiele functies in zich herbergt. Verstoring van deze functies kunnen veel impact hebben op het lichamelijk , emotioneel en sociaal welbevinden van een mens.

Haar grootste affiniteit en expertise richt zich op:

• verzakkingsklachten

• pijn tijdens vrijen

• pijnklachten in het bekken / bekkenbodemgebied

• urineverlies/ ontlastingsverlies

• zwangerschap gerelateerde klachten met accent op herstel na de bevalling

• klachten rondom de overgang

• blaasontstekingen

In het Expertisecentrum Curilion streeft zij naar zorgvuldige diagnostiek, met veel aandacht voor het persoonlijke verhaal van de patiënt. Realistische doelen en specifieke functionele trainingen en adviezen zijn speerpunt in het behandelplan.

Ingeborg Timmerman

Ingeborg Timmerman

Seksuoloog

Over Ingeborg

Ingeborg Timmerman is als seksuoloog verbonden aan Curilion. Zij werkt sinds 1989 in het medische circuit als en is gewend om de negatieve effecten van lichamelijke klachten in kaart te brengen. Klachten op gynaecologisch gebied kunnen ontwrichtend zijn voor het seksleven van mensen. Gelukkig is dat te verhelpen met deskundig advies.

Zij is samen met Carlie van Tongeren schrijfster van het boek ‘zin in seks! Zo ontwikkel je een sexy state of mind’. Zij werkt als psychotherapeut bij het seksuologisch expertise centrum en zij werkt 1 dag per week in het Spaarne Gasthuis bij de Gynaecologie.
“Bij Curilion kan ik veel betekenen voor vrouwen met gynaecologische en bekkenklachten. Lichamelijke klachten hebben veel invloed op onze stemming, zelfvertrouwen en gevoelsleven. Pijn zit natuurlijk niet tussen je oren, maar het ontwricht wel. Als je seksleven negatief wordt beïnvloed door je klachten, lost zich dat vaak niet vanzelf op. Seksuele gevoelens zijn heel kwetsbaar. Ik breng samen met jou in kaart hoe je klacht je beïnvloedt en hoe je de negatieve effecten van de klachten kunt verminderen of wegnemen. Met 1 consult heb je duidelijkheid en een plan van aanpak. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van: libidoverlies, pijn bij het vrijen, vaginisme, angst om te bevallen, PTSS na bevalling.

Christien Brouwer

Christine Brouwer

Psycholoog

Over Christine

Dr. Christine Brouwer is gespecialiseerd in de behandeling van problemen in de verwerking van ingrijpende levensgebeurtenissen, vooral op het gebied van ziekte en gezondheid. Individueel, in een relatie of binnen het gezin. In haar werkzaamheden bij Curilion ligt juist dáár de aandacht. Hoe gaat het met je als je lichaam van slag is en hoe ga je om met je lichaam als je hoofd al vol was? Deze interesse voor de medische psychologie stamt al uit haar onderzoekstijd aan de universiteit.
In 1997 promoveerde Christine op onderzoek naar de psychologische gevolgen van voorspellend DNA-diagnostiek voor patiënten en hun partners. Daarna volgde zij de opleiding tot psychotherapeut en aansluitend tot klinisch psycholoog. Naast het voeren van gesprekken is zij actief betrokken bij het opleiden van gz-psychologen en psychotherapeuten. Zij begeleidt de opleidingen binnen de BOSgroep, geeft supervisie aan opleidelingen buiten de BOSgroep, geeft les op de RINO en vertegenwoordigt de kleine praktijken in het stichtingsbestuur van de RINO. Daarnaast zit zij in het bestuur van de NVP, Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie. Zij neemt actief deel aan het ontwikkelen van psychologische zorg voor kankerpatiënten. Zo schreef zij mee aan de richtlijn ‘aanpassingsstoornis bij kanker’. Verder is zij co-auteur van twee hoofdstukken uit het boek Psychosociale zorg in de oncologie. Christine geeft ook de Houd Me Vast training, een succesvol programma voor het creëren van een hechte en veilige relatie tussen jou en je partner. Tevens heeft zij haar oude interesse, namelijk het medisch psychologische wetenschappelijke onderzoek weer opgepakt in samenwerking met de afdeling Klinische genetica van het LUMC.

profiel_CurilionFeb2021 (1)

Lidia Bernabei

Dietiste

Over Lidia

Lidia Bernabei is gediplomeerd als dietist aan De Haagse Hogeschool, met een scriptie over primaire cardiovasculaire preventie bij vrouwen in de overgang. Als ervaringsdeskundige heeft zij vervolgens van de menopauze en het vrouwenhart haar specialisatie gemaakt. Tijdens haar studie heeft ze tevens de premaster Gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit in Amsterdam voltooid.  Verder heeft Lidia ruim 15 jaar ervaring in de welzijnssector als ondernemer, met het organiseren van gecombineerde leefstijlevenementen (Food to Move) in Nederland en retraites in Toscane.

Als onderzoeker heeft Lidia de effecten bestudeerd van dieet op de gezondheid van het vrouwenhart. Na afronding van haar studie is zij met haar diëtistenpraktijk gestart op twee locaties in Haarlem waarvan één gevestigd binnen het Expertise Centrum voor Vrouwenzorg Curilion, en één aan de Schotersingel in Haarlem Noord.

In haar continue professionele ontwikkeling volgt Lidia regelmatig bijscholingen zoals de “BRAVO leefstijlfactoren en leefstijl coaching” van de Diëtisten Coöperatie Nederland en “Nutrition and Cancer” van Wageningen University & Research.

Lidia is als diëtist geregistreerd bij het Kwaliteitsregister van Paramedici (KP), en is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas (KDOO), PuurGezond en de Vereniging Arts en Leefstijl.

De kern van haar behandelingen vat Lidia samen als: MyMediDiet Diëtistenpraktijk.

My: Maatwerk en Patient empowerment
Medi: Medische onderbouwing en Mediterrane achtergrond
Diet: Voeding en Leefstijl

Zorgkaart Nederland zegt onder andere:

“Lidia is deskundig en enthousiasmerend. Ze is zeer betrokken bij mijn proces van gezonder en fitter worden”

“Good listener, eager to provide support and advise. Great mental support. Will definitely recommend Lidia”

Aandachtsgebieden                                             

  • Overgewicht, ondergewicht en ondervoeding
  • Vrouwen met hormon gerelateerde klachten (Overgangsklachten, PMS, Endometriosis, PCOS, Hormonale migraine)
  • Cardiovasculair risicomanagement
  • Maag- en darmklachten
  • Oncologische aandoeningen
  • Schildklier disfunctie
  • Post Covid-19 herstel
  • GLI interventie en groepsvoorlichting

In haar praktijk behandelt Lidia ook mannen, met veel aandacht voor genderverschillen bij de dieetbehandeling en rekening houdend ook met psychologische en hormonale aspecten.

 

Van Lidia mag je kennis, maatwerk, empathie en veel begrip voor culturele verschillen verwachten. Blendedcare en het inzetten van eHealth horen bij haar aanpak. Er is bij Lidia geen sprake van ‘kant en klare’ oplossingen, en evenmin strenge behandelingen zoals crash dieting, Anders dan dat, optimaliseert Lidia in samenspraak met haar cliënten hun bestaande voedings- en leefstijlpatronen en komt tot duurzame resultaten, waar plezier en gezondheid in evenwicht blijven.

Silja Arends

Silja Arends

Office manager

Over Silja

Silja

Tessa Oldewarris

Tessa Oldewarris

Medisch assistente

Over Tessa

Tessa Oldewarris werkt bij Curilion als medisch assistent en is uw eerste aanspreekpunt.

Na jarenlang als office manager in het bedrijfsleven te hebben gewerkt maakte Tessa in 2006 de overstap naar het Spaarne Gasthuis in Haarlem, waar zij als Medisch Bibliothecaris betrokken was bij literatuuronderzoek en wetenschappelijke publicaties. Daarnaast was zij mede-verantwoordelijk voor het opleiden van co-assistenten, artsen en verpleegkundigen in het gebruik van diverse medische databases en zoekmachines.

In 2013 vertrok Tessa met haar gezin naar Doha, Qatar, waar zij met veel plezier heeft gewoond en gewerkt als secretaresse en bibliothecaris op een grote internationale school.

In maart 2020 keerde zij na 7 jaar terug naar Nederland en sinds augustus 2020 werkt zij bij Curilion. Tessa heeft, mede door haar gedegen administratieve achtergrond en haar ervaring in het Spaarne Gasthuis, de juiste kennis en kunde om haar rol binnen Curilion in te vullen.

Samenwerking

Curilion heeft een landelijke netwerk van professionals waar ze mee samenwerkt om zorg op maat te bieden voor elke vrouw. Waar de betreffende cliënt ook woont of werkt, ze heeft overal gemakkelijk toegang tot ons professionele netwerk.

Opdrachtgevers

Contact

Praktijkadres:

Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260

info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08:30-17:00
Telefonisch bereikbaar van 09:00 – 13:00

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 22220954

Contactformulier

    Copyright 2021 © Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap