Top

Het team van Curilion biedt deskundige (para-) medische zorg op maat voor vrouwen. Wij staan voor persoonlijke aandacht, begrijpelijke informatie en gezamenlijke keuzes voor de zorg die jij nodig hebt en die bij jou past, zowel op lichamelijk als op mentaal gebied.

Manon Kerkhof

Manon Kerkhof

(Uro)gynaecoloog

Over Manon

Manon Kerkhof studeerde geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en voltooide de opleiding tot gynaecoloog aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam in 2008. Al tijdens de opleiding tot gynaecoloog specialiseerde zij zich in de reconstructieve bekkenchirurgie en is zij thans een van de slechts twintig geregistreerde subspecialisten in Nederland.

Na afronding van de specialisatie was zij werkzaam in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en consultant in de Isala Klinieken in Zwolle, het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen en het Amphia Ziekehuis in Breda. Zij promoveerde in 2014 op basaal wetenschappelijk onderzoek naar weefselregeneratie van bindweefsel van de bekkenbodem bij vaginale verzakking. Deze onderzoekslijn zette zij voort in het Radboud Institute of Molecular Life Sciences.

In 2016 nam zij het initiatief voor de integrale zorgprogramma’s FIT@WORK4WOMEN waarbij zorg wordt geleverd voor vrouwelijke medewerkers rondom de bevalling en de overgang. In 2017 startte zij met Curilion, een door het Ministerie van VWS erkend Zelfstandig Behandel Centrum voor vrouwenzorg.

Dr. Kerkhof is één van de slechts twintig geregistreerde urogynaecologen in Nederland.

Algemene gynaecologie:

Anticonceptie, problemen aan de eierstokken, afwijkingen aan de baarmoeder(hals), buikpijn, cyclusstoornissen, premenstrueel syndroom, overgang, vleesbomen, vulvaire en vaginale afwijkingen, fluor vaginalis en vaginale afscheiding, echoscopie.

Subspecialisatie:

Urogynaecologie: bekkenbodemgerelateerde problemen zoals incontinentie klachten voor urine en ontlasting; blaasproblemen; darmproblemen, verzakking van baarmoeder, blaas en/of darm, sexuele problematiek, (vulvaire) pijnklachten, second opinions.

Lid Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
Lid International Urogynaecology Association (IUGA)
Lid Research and Development committee van de IUGA (R&D IUGA)
Lid International Continence Society (ICS)
Medische Advies Raad Bekkenbodem4All, patiëntenvereniging

Bettyleen de Vries

Bettyleen de Vries

Bekkenfysiotherapeut

Over Bettyleen

Bettyleen de Vries is sinds 1998 geregistreerd bekkenfysiotherapeut. De afgelopen 18 jaar heeft zij gewerkt als praktijkeigenaar / bekkenfysiotherapeut in 3 verschillende praktijken in Haarlem. Het bekken ziet zij als de mooiste specialisatie binnen de fysiotherapie omdat het bekken en de bekkenbodem een aantal essentiele functies in zich herbergt. Verstoring van deze functies kunnen veel impact hebben op het lichamelijk , emotioneel en sociaal welbevinden van een mens.

Haar grootste affiniteit en expertise richt zich op:

• verzakkingsklachten

• pijn tijdens vrijen

• pijnklachten in het bekken / bekkenbodemgebied

• urineverlies/ ontlastingsverlies

• zwangerschap gerelateerde klachten met accent op herstel na de bevalling

• klachten rondom de overgang

• blaasontstekingen

In het Expertisecentrum Curilion streeft zij naar zorgvuldige diagnostiek, met veel aandacht voor het persoonlijke verhaal van de patiënt. Realistische doelen en specifieke functionele trainingen en adviezen zijn speerpunt in het behandelplan.

Ingeborg Timmerman

Ingeborg Timmerman

Seksuoloog

Over Ingeborg

Ingeborg Timmerman is als seksuoloog verbonden aan Curilion. Zij werkt sinds 1989 in het medische circuit als en is gewend om de negatieve effecten van lichamelijke klachten in kaart te brengen. Klachten op gynaecologisch gebied kunnen ontwrichtend zijn voor het seksleven van mensen. Gelukkig is dat te verhelpen met deskundig advies.

Zij is samen met Carlie van Tongeren schrijfster van het boek ‘zin in seks! Zo ontwikkel je een sexy state of mind’. Zij werkt als psychotherapeut bij het seksuologisch expertise centrum en zij werkt 1 dag per week in het Spaarne Gasthuis bij de Gynaecologie.
“Bij Curilion kan ik veel betekenen voor vrouwen met gynaecologische en bekkenklachten. Lichamelijke klachten hebben veel invloed op onze stemming, zelfvertrouwen en gevoelsleven. Pijn zit natuurlijk niet tussen je oren, maar het ontwricht wel. Als je seksleven negatief wordt beïnvloed door je klachten, lost zich dat vaak niet vanzelf op. Seksuele gevoelens zijn heel kwetsbaar. Ik breng samen met jou in kaart hoe je klacht je beïnvloedt en hoe je de negatieve effecten van de klachten kunt verminderen of wegnemen. Met 1 consult heb je duidelijkheid en een plan van aanpak. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van: libidoverlies, pijn bij het vrijen, vaginisme, angst om te bevallen, PTSS na bevalling.

Meike Smeets

Meike Smeets

Verpleegkundige en Overgangsconsulente

Over Meike

HBO-verpleegkundige Meike Smeets – van Knapen werkt bij Curilion als eerste aanspreekpunt, als verpleegkundige en als case-manager binnen het Fit@work programma

 

Tot 2004 werkte zij in het bedrijfsleven, onder andere bij Grolsch, Randstand en KLM Catering Services, maar daarop besloot zij haar hart te volgen en aan de Hogeschool InHolland en het OLVG in Amsterdam de opleiding HBO-V te volgen. Die rondde zij in 2008 met succes af.

 

Meike heeft veel ervaring in de gynaecologie, urologie en de kraamzorg. Daarnaast heeft ze tot 2011 heeft ze een eigen praktijk gehad voor vrouwen met hormonale klachten, zoals de overgang en het premenstrueel syndroom (pms). In al dit werk toont Meike een sterke voorkeur voor persoonlijke begeleiding en voorlichting van vrouwen in de diverse stadia in hun leven.

Vera Rempe

Vera Rempe

Chirurg-proctoloog

Over Vera

Vera Rempe studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en specialiseerde zich in de algemene chirurgie in het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis.

Zowel het levensreddende werk op de Intensive Care (3 jaar ervaring) als het redden van ‘het dagelijks leven’ bij alledaagse aandoeningen geven haar evenveel voldoening; het voorlichten en informeren van patiënten en familie en de vaak persoonlijke gesprekken die daaruit voortkomen, zijn voor Vera altijd de kers op de chirurgisch-technische taart geweest.

Daarom werkte zij als chirurg-proctoloog 6 jaar lang met veel plezier in de Proctos Kliniek, expertise centrum voor anus- en bekkenbodemproblemen, met veel tijd voor zowel persoonlijke aandacht voor de patiënt als voor samenwerken met excellente collega’s van verschillende bekkenbodemspecialismen, zoals bekkenfysiotherapeuten, gynaecologen en Maag-, Darm- en Leverartsen.

Tegelijkertijd ontwikkelde Vera zich als (gast-)docent aan de huisartsenopleiding van het LUMC en verschillende (beroeps-)opleidingen. Ook organiseerde zij voor de Proctos Kliniek na- en bijscholingsymposia voor huisartsen, bekkenfysiotherapeuten en andere specialisten. Hier leerde zij ook Manon Kerkhof, urogynaecoloog en oprichter Curilion kennen.

In 2018 volgde Vera haar hart om een andere droom waar te maken: door het oprichten van AlettaZorgt hoopt zij een bijdrage te leveren aan toekomstbestendige huisartsenzorg en laagdrempeliger specialistische zorg. Dit nieuwe werk combineert Vera met werken als chirurg-proctoloog binnen Curilion, om ook hier anale en bekkenbodemzorg op maat te mogen geven samen met deskundige en fijne collega’s. Het beste van twee werelden!

Algemeen: moeizame ontlasting, anale pijn, aambeien en fissuren, ongewild ontlastingsverlies.

Speciale interesse: anale pijn, voorlichting over niet-operatieve opties.

Lid Nederlandsche Vereniging voor Heelkunde

Lid Werkgroep Coloproctologie

Lid Nederlandse Vereniging voor Gastrointestinale chirurgie

Gastdocent  Hogeschool Rotterdam, opleiding verloskunde

Gastdocent Erasmus Acadamy Rotterdam

Oprichter/directeur Alettazorgt (www.alettazorgt.nl)

Ruby Catshoek

Ruby Catshoek

Gynaecoloog

Over Ruby

Ruby Catshoek studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en voltooide de opleiding tot gynaecoloog in het OLVGwest (voormalig Lucas Andreas Ziekenhuis) en de VU medisch centrum in 2009.

Tijdens de opleiding ging haar interesse uit naar de benigne/algemene gynaecologie en de minimaal invasieve chirurgie. Na haar opleiding was ze acht jaar werkzaam in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Ze maakte daar deel uit van het team gespecialiseerd in endometriose (of endometriose team) en minimaal invasieve chirurgie. Enkele jaren was ze hoofd van de polikliniek gynaecologie van het UMC.

In 2011 verbleef ze vier maanden in Pune, India om haar expertise te vergroten bij de gerenomeerde chirurg Shailesh Puntambekar. Als dokter maar bovenal als mens heeft deze periode in India haar veel gebracht.

In 2018 verruilde zij het grote universitaire ziekenhuis in Maastricht voor Curilion, het zelfstandig behandelcentrum voor vrouwen in Haarlem. Hier komt haar voorkeur om met haar opgedane medische kennis en kunde persoonlijke zorg op maat te leveren goed tot zijn recht.

Algemeen: Anticonceptie, problemen aan de eierstokken, afwijkingen aan de baarmoeder(hals), buikpijn, cyclusstoornissen, premenstrueel syndroom, overgang, vleesbomen, vulvaire en vaginale afwijkingen, fluor vaginalis en vaginale afscheiding, echoscopie.

Subspecialisme: endometriose en minimaal invasieve chirurgie

Lid Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)

Lid Werkgroep Endometriose

Lid European Society for Gynecological Endoscopy

Lid American Association of Gynecological Laparoscopy

Christien Brouwer

Christien Brouwer

Psycholoog

Over Christien

Psycholoog Christien Brouwer …

Lidia Bernabei

Lidia Bernabei

Dietiste

Over Lidia

Lidia Bernabei …

Saskia Nauta

Saskia Nauta

Medisch assistente

Over Saskia

Saskia Nauta…

Samenwerking

Curilion heeft een landelijke netwerk van professionals waar ze mee samenwerkt om zorg op maat te bieden voor elke vrouw. Waar de betreffende cliënt ook woont of werkt, ze heeft overal gemakkelijk toegang tot ons professionele netwerk.

Opdrachtgevers

Contact

Praktijkadres:

Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260
(06) -154 76 208

info@curilion.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 08:30-17:30
Telefonisch bereikbaar van 09:00 – 13:00

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

Contactformulier

Copyright 2016 © Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap