Top

Het team van Curilion biedt deskundige (para-) medische zorg op maat voor vrouwen. Wij staan voor persoonlijke aandacht, begrijpelijke informatie en gezamenlijke keuzes voor de zorg die jij nodig hebt en die bij jou past, zowel op lichamelijk als op mentaal gebied.

Manon Kerkhof

Manon Kerkhof

(Uro)gynaecoloog

Over Manon

Manon Kerkhof studeerde geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en voltooide de opleiding tot gynaecoloog aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam in 2008. Al tijdens de opleiding tot gynaecoloog specialiseerde zij zich in de reconstructieve bekkenchirurgie en is zij thans een van de slechts twintig geregistreerde subspecialisten in Nederland.

Na afronding van de specialisatie was zij werkzaam in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en consultant in de Isala Klinieken in Zwolle, het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen en het Amphia Ziekehuis in Breda. Zij promoveerde in 2014 op basaal wetenschappelijk onderzoek naar weefselregeneratie van bindweefsel van de bekkenbodem bij vaginale verzakking. Deze onderzoekslijn zette zij voort in het Radboud Institute of Molecular Life Sciences.

In 2016 nam zij het initiatief voor de integrale zorgprogramma’s FIT@WORK4WOMEN waarbij zorg wordt geleverd voor vrouwelijke medewerkers rondom de bevalling en de overgang. In 2017 startte zij met Curilion, een door het Ministerie van VWS erkend Zelfstandig Behandel Centrum voor vrouwenzorg.

Dr. Kerkhof is één van de slechts twintig geregistreerde urogynaecologen in Nederland.

Algemene gynaecologie:

Anticonceptie, problemen aan de eierstokken, afwijkingen aan de baarmoeder(hals), buikpijn, cyclusstoornissen, premenstrueel syndroom, overgang, vleesbomen, vulvaire en vaginale afwijkingen, fluor vaginalis en vaginale afscheiding, echoscopie.

Subspecialisatie:

Urogynaecologie: bekkenbodemgerelateerde problemen zoals incontinentie klachten voor urine en ontlasting; blaasproblemen; darmproblemen, verzakking van baarmoeder, blaas en/of darm, sexuele problematiek, (vulvaire) pijnklachten, second opinions.

Lid Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
Lid International Urogynaecology Association (IUGA)
Lid Research and Development committee van de IUGA (R&D IUGA)
Lid International Continence Society (ICS)
Medische Advies Raad www.bekkenbodem.nl, patiëntenvereniging

IMG_3166

Annegreet van Veelen

Gynaecoloog

Over Annegreet

 

Vera Rempe

Vera Rempe

Chirurg-proctoloog

Over Vera

Vera Rempe studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en specialiseerde zich in de algemene chirurgie in het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis.

Zowel het levensreddende werk op de Intensive Care (3 jaar ervaring) als het redden van ‘het dagelijks leven’ bij alledaagse aandoeningen geven haar evenveel voldoening; het voorlichten en informeren van patiënten en familie en de vaak persoonlijke gesprekken die daaruit voortkomen, zijn voor Vera altijd de kers op de chirurgisch-technische taart geweest.

Daarom werkte zij als chirurg-proctoloog 6 jaar lang met veel plezier in de Proctos Kliniek, expertise centrum voor anus- en bekkenbodemproblemen, met veel tijd voor zowel persoonlijke aandacht voor de patiënt als voor samenwerken met excellente collega’s van verschillende bekkenbodemspecialismen, zoals bekkenfysiotherapeuten, gynaecologen en Maag-, Darm- en Leverartsen.

Tegelijkertijd ontwikkelde Vera zich als (gast-)docent aan de huisartsenopleiding van het LUMC en verschillende (beroeps-)opleidingen. Ook organiseerde zij voor de Proctos Kliniek na- en bijscholingsymposia voor huisartsen, bekkenfysiotherapeuten en andere specialisten. Hier leerde zij ook Manon Kerkhof, urogynaecoloog en oprichter Curilion kennen.

In 2018 volgde Vera haar hart om een andere droom waar te maken: door het oprichten van AlettaZorgt hoopt zij een bijdrage te leveren aan toekomstbestendige huisartsenzorg en laagdrempeliger specialistische zorg. Dit nieuwe werk combineert Vera met werken als chirurg-proctoloog binnen Curilion, om ook hier anale en bekkenbodemzorg op maat te mogen geven samen met deskundige en fijne collega’s. Het beste van twee werelden!

Algemeen: moeizame ontlasting, anale pijn, aambeien en fissuren, ongewild ontlastingsverlies.

Speciale interesse: anale pijn, voorlichting over niet-operatieve opties.

 

Lid Nederlandsche Vereniging voor Heelkunde

Lid Werkgroep Coloproctologie

Lid Nederlandse Vereniging voor Gastrointestinale chirurgie

Gastdocent  Hogeschool Rotterdam, opleiding verloskunde

Gastdocent Erasmus Acadamy Rotterdam

Oprichter/directeur Alettazorgt (www.alettazorgt.nl)

Josée Kramer

Josée Kramer

Physician Assistant

Over Josée

Josée, 3e dochter uit een vissersgezin wist al jong dat ze haar horizon wilde verbreden en een mooie manier om daarmee te starten was de opleiding tot verpleegkundige waarbij studeren en werken gecombineerd werd en je verzekerd was van een woonplek waar je startte.

Als gespecialiseerd verpleegkundige verloskunde en gynaecologie was ze op haar plek in het vrouwendomein en heeft ze een aantal jaren in Nederland in verschillende ziekenhuizen op de afdeling Obstetrie en Gynaecologie gewerkt.

Later in Afrika was het ook de moeder en kind zorg waar zich tot aangetrokken voelde tijdens de missies voor Artsen zonder Grenzen waar ze deel van uit maakte.

Deze jaren zijn vormen geweest en de Afrikaanse plekken en gemeenschappen waar ze geweest is draagt ze mee in haar hart.

Op 44-jarige leeftijd heeft ze de stap vanuit het verpleegkundige naar het medische domein gezet en is ze gevraagd om vanuit Vu Medisch Centrum de opleiding tot Physician Assistant gaan volgen, een tot dan toe en nu ook nog wel enigszins onbekende opleiding in Nederland, voor verdere uitleg hierover zie de volgende link van de beroepsvereniging  https://www.napa.nl/physician-assistant/mag-physician-assistant/

Haar specialisme lag binnen de gynaecologie, in eerste instantie gynaecologische oncologie en later vooral de algemene gynaecologie.

Binnen dit werkveld ligt haar expertise met name op gebied van anticonceptie, bloedingsklachten, (chronische) fluorklachten, verrichten van echo’s, menopauze, vaginale problematiek (graft versus host), PMS en PMDD.

Bij de behandeling van de verschillende gynaecologische aandoeningen is leefstijl een onderdeel wat vanzelfsprekend aan bod komt, ook hier heeft ze een 2-jaarlijkse vervolgopleiding in gevolgd.

Tevens is zij voor de Universiteit van de VU-tutor van eerste en tweede jaars geneeskunde studenten.

Josée woont samen, hun 2 zoons zijn inmiddels het huis uit.

Ze werkt graag in de tuin, roeien en yoga zijn een vast onderdeel in de week, het buiten op het water zijn en moeten focussen op de techniek bij het roeien vindt ze een heerlijke vorm van ontspanning.

 

Bettyleen de Vries

Bettyleen de Vries

Bekkenfysiotherapeut

Over Bettyleen

Bettyleen de Vries is sinds 1998 geregistreerd bekkenfysiotherapeut. De afgelopen 18 jaar heeft zij gewerkt als praktijkeigenaar / bekkenfysiotherapeut in 3 verschillende praktijken in Haarlem. Het bekken ziet zij als de mooiste specialisatie binnen de fysiotherapie omdat het bekken en de bekkenbodem een aantal essentiele functies in zich herbergt. Verstoring van deze functies kunnen veel impact hebben op het lichamelijk , emotioneel en sociaal welbevinden van een mens.

Haar grootste affiniteit en expertise richt zich op:

• verzakkingsklachten

• pijn tijdens vrijen

• pijnklachten in het bekken / bekkenbodemgebied

• urineverlies/ ontlastingsverlies

• zwangerschap gerelateerde klachten met accent op herstel na de bevalling

• klachten rondom de overgang

• blaasontstekingen

In het Expertisecentrum Curilion streeft zij naar zorgvuldige diagnostiek, met veel aandacht voor het persoonlijke verhaal van de patiënt. Realistische doelen en specifieke functionele trainingen en adviezen zijn speerpunt in het behandelplan.

Christien Brouwer

Christine Brouwer

Psycholoog

Over Christine

Dr. Christine Brouwer is gespecialiseerd in de behandeling van problemen in de verwerking van ingrijpende levensgebeurtenissen, vooral op het gebied van ziekte en gezondheid. Individueel, in een relatie of binnen het gezin. In haar werkzaamheden bij Curilion ligt juist dáár de aandacht. Hoe gaat het met je als je lichaam van slag is en hoe ga je om met je lichaam als je hoofd al vol was? Deze interesse voor de medische psychologie stamt al uit haar onderzoekstijd aan de universiteit.
In 1997 promoveerde Christine op onderzoek naar de psychologische gevolgen van voorspellend DNA-diagnostiek voor patiënten en hun partners. Daarna volgde zij de opleiding tot psychotherapeut en aansluitend tot klinisch psycholoog. Naast het voeren van gesprekken is zij actief betrokken bij het opleiden van gz-psychologen en psychotherapeuten. Zij begeleidt de opleidingen binnen de BOSgroep, geeft supervisie aan opleidelingen buiten de BOSgroep, geeft les op de RINO en vertegenwoordigt de kleine praktijken in het stichtingsbestuur van de RINO. Daarnaast zit zij in het bestuur van de NVP, Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie. Zij neemt actief deel aan het ontwikkelen van psychologische zorg voor kankerpatiënten. Zo schreef zij mee aan de richtlijn ‘aanpassingsstoornis bij kanker’. Verder is zij co-auteur van twee hoofdstukken uit het boek Psychosociale zorg in de oncologie. Christine geeft ook de Houd Me Vast training, een succesvol programma voor het creëren van een hechte en veilige relatie tussen jou en je partner. Tevens heeft zij haar oude interesse, namelijk het medisch psychologische wetenschappelijke onderzoek weer opgepakt in samenwerking met de afdeling Klinische genetica van het LUMC.

IMG_9760

Ylanga van der Geld

Seksuoloog

Over Ylanga

Ylanga van der Geld studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en liep haar coschappen in Curaçao. Ze voltooide haar opleiding tot radiotherapeut-oncoloog aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam in 2010 en in 2016 startte zij haar opleiding in de seksuologie. Sinds 2020 is zij als medisch seksuoloog erkend door de ESSM (European Society of Sexual Medicine). In 2021 registreerde zij zich als seksuoloog NVVS. Ze is de enige radiotherapeut-oncoloog in Nederland, die ook geregistreerd seksuoloog NVVS is.

Na afronding van haar specialisatie radiotherapie, heeft zij tot 2020 als radiotherapeut-oncoloog gewerkt in Melbourne, Curaçao, Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en het Leids Universitair Medisch Centrum. Haar klinische stages in de seksuologie deed zij op de afdeling Psychosomatische gynaecologie en obstetrie van het Leids Universitair Medisch Centrum. In 2021 heeft zij een jaar gewerkt als seksuoloog in de revalidatie setting, zowel met jongeren als met volwassenen.

In 2020 startte zij haar eigen seksuologie praktijk ‘Toolsz to Touch’ in Haarlem. Sinds februari 2022 is zij werkzaam in het Spaarnegasthuis als seksuoloog en ook verbonden aan Curilion.

Ze is ook gast docent aan de Nederlandse seksuologie opleidingen van de RINO’s en geeft gast colleges seksuologie aan de Universiteit van Amsterdam en Universiteit van Utrecht.

Daarnaast schrijft ze columns en werkt zo nu en dan mee aan media projecten (o.a. Naakt voor de klas met de Sekszusjes, ‘Club Clit’ van Omroep HUMAN en Late night Talks).

Algemene seksuologie

Pijn bij het vrijen| Geen/minder opwinding ervaren| Geen zin hebben om te vrijen

Verschil in verlangen tussen partners (een wil meer/minder vaak)| Eigen seksualiteit weer willen omarmen/vormgeven na ziekte/ bevalling| Vaginisme; dus niets (meer) kunnen toelaten in de vagina| Erectieproblemen| Te vroege zaadlozing| Problemen met klaarkomen (te vroeg of niet, of niet prettig bijvoorbeeld)| Uitleg over anatomie en hoe seks werkt (dus meer seksuele voorlichting gericht)| Klachten rondom seksualiteit en de menopauze

Subspecialisatie:

Naast seksuologie in bredere zin, richt zij zich op seksuologie na oncologische behandelingen en op mensen met een bi-culturele achtergrond.

Lid: Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS)

Lid: Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO)

Lid: European Society of Sexual Medicine (ESSM)

Lid: International Society of Sexual Medicine (ISSM)

Penningmeester-bestuurslid Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie

profiel_CurilionFeb2021 (1)

Lidia Bernabei

Dietiste

Over Lidia

Lidia Bernabei is gediplomeerd als dietist aan De Haagse Hogeschool, met een scriptie over primaire cardiovasculaire preventie bij vrouwen in de overgang. Als ervaringsdeskundige heeft zij vervolgens van de menopauze en het vrouwenhart haar specialisatie gemaakt. Tijdens haar studie heeft ze tevens de premaster Gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit in Amsterdam voltooid.  Verder heeft Lidia ruim 15 jaar ervaring in de welzijnssector als ondernemer, met het organiseren van gecombineerde leefstijlevenementen (Food to Move) in Nederland en retraites in Toscane.

Als onderzoeker heeft Lidia de effecten bestudeerd van dieet op de gezondheid van het vrouwenhart. Na afronding van haar studie is zij met haar diëtistenpraktijk gestart op twee locaties in Haarlem waarvan één gevestigd binnen het Expertise Centrum voor Vrouwenzorg Curilion, en één aan de Schotersingel in Haarlem Noord.

In haar continue professionele ontwikkeling volgt Lidia regelmatig bijscholingen zoals de “BRAVO leefstijlfactoren en leefstijl coaching” van de Diëtisten Coöperatie Nederland en “Nutrition and Cancer” van Wageningen University & Research.

Lidia is als diëtist geregistreerd bij het Kwaliteitsregister van Paramedici (KP), en is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas (KDOO), PuurGezond en de Vereniging Arts en Leefstijl.

De kern van haar behandelingen vat Lidia samen als: MyMediDiet Diëtistenpraktijk.

My: Maatwerk en Patient empowerment
Medi: Medische onderbouwing en Mediterrane achtergrond
Diet: Voeding en Leefstijl

Zorgkaart Nederland zegt onder andere:

“Lidia is deskundig en enthousiasmerend. Ze is zeer betrokken bij mijn proces van gezonder en fitter worden”

“Good listener, eager to provide support and advise. Great mental support. Will definitely recommend Lidia”

Aandachtsgebieden                                             

  • Overgewicht, ondergewicht en ondervoeding
  • Vrouwen met hormon gerelateerde klachten (Overgangsklachten, PMS, Endometriosis, PCOS, Hormonale migraine)
  • Cardiovasculair risicomanagement
  • Maag- en darmklachten
  • Oncologische aandoeningen
  • Schildklier disfunctie
  • Post Covid-19 herstel
  • GLI interventie en groepsvoorlichting

In haar praktijk behandelt Lidia ook mannen, met veel aandacht voor genderverschillen bij de dieetbehandeling en rekening houdend ook met psychologische en hormonale aspecten.

 

Van Lidia mag je kennis, maatwerk, empathie en veel begrip voor culturele verschillen verwachten. Blendedcare en het inzetten van eHealth horen bij haar aanpak. Er is bij Lidia geen sprake van ‘kant en klare’ oplossingen, en evenmin strenge behandelingen zoals crash dieting, Anders dan dat, optimaliseert Lidia in samenspraak met haar cliënten hun bestaande voedings- en leefstijlpatronen en komt tot duurzame resultaten, waar plezier en gezondheid in evenwicht blijven.

IMG_2706

Rian Wessels

Psycholoog

Over Rian

Rian

IMG_2114

Saskia van der Storm

Praktijkmanager

Over Saskia

Saskia werkt sinds februari 2023 bij Curilion als Praktijkmanager.

Na vele jaren op de afdeling ‘HRM’ van een bank gewerkt te hebben, startte Saskia in 2015 haar coachingspraktijk Storm-Kracht, gericht op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap van vrouwen. “Je persoonlijke missie, visie en strategie kennen, is net als voor een bedrijf ook voor ieder mens de voorwaarde voor succes, wat dat voor jou persoonlijk ook betekent; het geeft je richting in te maken keuzes”, aldus Saskia.

Sinds kort combineert zij haar coachingspraktijk dus met haar werk bij Curilion. “Het voelt heel logisch om mijn ervaring en vaardigheden binnen Curilion in te zetten, omdat ik de visie (https://curilion.nl/onze-visie/) van Curilion volledig steun!”

IMG_3162 (1)

Kelley Post

Accountmanager Fit@Work

Over Kelley

Kelley werkt sinds augustus 2023 bij Curilion in de rol van accountmanager Fit@Work4Women.

Kelley komt oorsponkelijk uit de Verenigde Staten en heeft een mooie carrière in Nederland opgebouwd, eerst binnen de ICT, daarna in de sportmedische wereld. Na bijna 20 jaar als coordinator communicatie bij Sportgeneeskunde Nederland zet Kelley zich nu in als aanspreekpunt voor Fit@Work4Women. Buiten werktijden wandelt Kelley graag en is ze wekelijks op de dansvloer te vinden als grote liefhebber van de Argentijnse tango.

Caroline Mathot

Caroline Mathot

Medisch assistente

Over Caroline

Caroline Mathot werkt als medisch secretaresse bij Curilion en is samen met Jorien, Karin en Carlijn uw eerste aanspreekpunt, zowel aan de telefoon als bij een bezoek aan onze kliniek.

Caroline begon haar werkzame leven met een kort avontuur als stewardess bij KLM Cityhopper. Als snel werkte zij in diverse ondersteunende functies bij achtereenvolgens Deloitte, KPMG en Vistra. 

Vier jaar geleden begon Caroline als vrijwilliger bij Stichting Bretels, waar zij ook nu nog zeer actief is. In 2021 is Caroline een nieuw avontuur begonnen als coach bij “Wandelen met Caroline”. Ze coacht haar cliënten die te maken krijgen met Burn-out en verlies ervaringen al wandelend in de natuur.

In het najaar van 2021 heeft Caroline zich aangesloten bij het team van Curilion. Caroline staat zij met alle collega’s borg voor een prettig en veilig gevoel bij een bezoek aan Curilion.

IMG_2108

Jorien de Vries

Medisch Assistente

Over Jorien

Jorien werkt als medisch assistent bij Curilion en is samen met Caroline, Karin en Carlijn uw eerste aanspreekpunt.

Jorien heeft 12,5 jaar gewerkt als notarieel secretaresse bij een notariskantoor. Op zoek naar een nieuwe uitdaging is ze september 2022 begonnen met de opleiding medisch secretaresse. Naast haar studie en werk zwemt, fietst en wandelt ze graag. Jorien is gehuwd en heeft een zoon. Jorien is sinds april 2023 werkzaam bij Curilion.

 

IMG_2113

Karin Bremer

Medisch Assistente

Over Karin

Karin werkt als medisch assistent bij Curilion en is samen met Caroline, Jorien en Carlijn.

Na een carrière als juridisch secretaresse in de advocatuur (sector familierecht) kwam Karin na enkele omzwervingen bij Curilion terecht. Naast haar werk als ‘vrouw aan de poort’ van ons expertisecentrum, heeft Karin de opleiding tot holistisch masseur gevolgd bij Holos in Utrecht.
Buiten werktijd vind je Karin wandelend op het strand en in het bos, of anders wel in het theater of de concertzaal.

Carlijn Fransen

Carlijn Fransen

Medisch Assistente

Over Carlijn

Carlijn Fransen werkt als medisch assistent bij Curilion en is samen met Caroline Mathot en Marloes van der Veldt uw eerste aanspreekpunt.

Carlijn studeert geneeskunde aan het LUMC en is dit jaar bezig met het afronden van haar bachelor. Ze start met coschappen in december 2023 en wil zich na het afronden van de master specialiseren in de richting gynaecologie of orthopedie. Naast haar studie en baan traint Carlijn dagelijks als wedstrijdroeier bij een roeivereniging in Leiden.

Voordat Carlijn vast in dienst was bij Curilion heeft ze gewerkt bij Aethon als uitzendkracht. Hier werd zij bij verzorgingstehuizen ingezet op verschillende afdelingen als verzorgende. Zoekend naar meer uitdaging en een baan wat meer bij haar interesses ligt is Carlijn in september 2022 bij Curilion terecht gekomen.

Samenwerking

Curilion heeft een landelijke netwerk van professionals waar ze mee samenwerkt om zorg op maat te bieden voor elke vrouw. Waar de betreffende cliënt ook woont of werkt, ze heeft overal gemakkelijk toegang tot ons professionele netwerk.

Opdrachtgevers

Contact

Praktijkadres:

Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260

info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08:30-17:00
Telefonisch bereikbaar van 09:00 – 13:00

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 22220954

Contactformulier

    Copyright 2021 © Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap