Top
 

Het team van Curilion biedt deskundige (para-) medische zorg op maat voor vrouwen. Wij staan voor persoonlijke aandacht, begrijpelijke informatie en gezamenlijke keuzes voor de zorg die jij nodig hebt en die bij jou past, zowel op lichamelijk als op mentaal gebied.

bettyleen_01

Bettyleen de Vries

Bekkenfysiotherapeut

Bettyleen de Vries is sinds 1998 geregistreerd bekkenfysiotherapeut. De afgelopen 18 jaar heeft zij gewerkt als praktijkeigenaar / bekkenfysiotherapeut in 3 verschillende praktijken in Haarlem. Het bekken ziet zij als de mooiste specialisatie binnen de fysiotherapie omdat het bekken en de bekkenbodem een aantal essentiele functies in zich herbergt. Verstoring van deze functies kunnen veel impact hebben op het lichamelijk , emotioneel en sociaal welbevinden van een mens.

Haar grootste affiniteit en expertise richt zich op:

  • verzakkingsklachten
  • pijn tijdens vrijen
  • pijnklachten in het bekken / bekkenbodemgebied
  • urineverlies/ ontlastingsverlies
  • zwangerschap gerelateerde klachten met accent op herstel na de bevalling.
  • klachten rondom de overgang
  • blaasontstekingen

In het Expertisecentrum Curilion streeft zij naar zorgvuldige diagnostiek, met veel aandacht voor het persoonlijke verhaal van de patiënt. Realistische doelen en specifieke functionele trainingen en adviezen zijn speerpunt in het behandelplan.

manon_01

Manon Kerkhof

Urogynaecoloog

Bekkenbodemgerelateerde klachten als urineverlies, verzakking en pijn bij het vrijen komen heel veel voor. In mijn dagelijks werk heb ik gemerkt dat vrouwen denken dat deze klachten ‘er gewoon bij horen’. Niets is minder waar! Ook rust er nog steeds een groot taboe op het bespreekbaar maken van klachten rond de bekkenbodem. Vooral rondom zwangerschap, bevalling en de overgang ontstaan klachten die veel invloed hebben op het dagelijks functioneren, thuis en op het werk.

Door in een vroeg stadium aandacht te hebben voor bekkenbodemgerelateerde klachten en deze te behandelen worden veel problemen nu en op latere leeftijd voorkomen. Ik vind het bijzonder om te zien hoe vrouwen na grote life events als bevalling en de overgang, het vertrouwen in zichzelf en hun lijf weer vinden.

Manon Kerkhof studeerde geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en voltooide de opleiding tot gynaecoloog aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam in 2008. Zij was daarna als gynaecoloog werkzaam in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en de Isala Klinieken in Zwolle. Zij promoveerde in 2014 op herstel van bindweefsel van de bekkenbodem, aan het VU Medisch Centrum. Deze onderzoekslijn zet zij nu voort in het Radboud Institute of Molecular Life Sciences. Sinds 2015 is zij als urogynaecoloog verbonden aan het Radboudumc te Nijmegen.

Dr Kerkhof is één van de 20 geregistreerde urogynaecologen in Nederland.

Samenwerking

Curilion heeft een landelijke netwerk van professionals waar ze mee samenwerkt om zorg op maat te bieden voor elke vrouw. Waar de betreffende cliënt ook woont of werkt, ze heeft overal gemakkelijk toegang tot ons professionele netwerk.

Opdrachtgevers

Contact

Praktijkadres:
Praktijk te Slaa
Korte Spaarne 31
2011 AJ Haarlem

06-15476208
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 8:30-18:00

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

Contactformulier

Copyright 2016 © Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap