Top
 
basic_exclamation

Informatie over de zorg

Afhankelijk van uw klachten kan het zorgtraject bestaan uit :

  • Consulten bij de (uro-) gynaecoloog en bekkenfysiotherapeut
  • Consulten bij de work-life coach
  • Een consult bij de voedingsdeskundige
  • Een op maat gemaakt trainingsprogramma

Voor het slagen van het zorgtraject is het belangrijk dat u de benodigde medische gegevens verstrekt, zodat wij zorg op maat kunnen bieden.

Voor uw eerste bezoek en voor alle eventuele vervolgbezoeken geldt dat wij u steeds zo goed mogelijk informeren over uw behandeling. Zijn er zaken niet helemaal duidelijk voor u, vraag het ons dan gerust.

Eerste afspraak

Wat kunt u verwachten bij dit eerste consult?

Tijdens de eerste afspraak bespreekt u uw medische voorgeschiedenis en klachten in een gezamenlijk consult met de gynaecoloog en de bekkenfysiotherapeut. Zij kijken samen naar uw klachten en zullen met elkaar overleggen. Daardoor kunnen zij hun kennis en ervaring bundelen en u de beste zorg bieden.

Hierna volgt een gynaecologisch onderzoek met onder andere een echo-onderzoek van de baarmoeder en eierstokken door de gynaecoloog.

De bekkenfysiotherapeut onderzoekt de functie van de lage rug, heupen, buik en bekkenbodem. Daarbij doet zij ook een inwendig onderzoek om de bekkenbodemspieren te beoordelen.

De gynaecoloog en de bekkenfysiotherapeut vertellen u precies wat zij onderzoeken en op welke manier. Een inwendig onderzoek is iets waar de meeste vrouwen tegenop zien. Wij houden hier rekening mee en geven u zo nodig tips om meer ontspannen te kunnen zijn.

Na het onderzoek worden de bevindingen met u besproken en stellen wij samen met u een behandelplan op. U krijgt een korte samenvatting van de gemaakte afspraken per mail thuis gestuurd. Alle gesprekken, e-mails en verdere communicatie wordt vertrouwelijk behandeld en valt onder het beroepsgeheim. Uw privacy is daarom te allen tijde gewaarborgd.

Mocht u er prijs op stellen dan krijgt uw huisarts een brief met hierin de bevindingen en het behandelplan.

Wat neemt u mee bij uw eerste afspraak?

• Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, ID-kaart of Rijbewijs)

• Overzicht van medicijngebruik

• Verzekeringsgegevens

• Zo mogelijk een korte samenvatting van uw medische voorgeschiedenis

Kosten

Uw werkgever betaalt de kosten van dit zorgtraject. Mocht u zorg willen ontvangen buiten dit traject, dan komt dit voor uw eigen rekening. Uiteraard zullen wij u hier dan over informeren.

Annuleren

Het kan gebeuren dat u onverhoopt een afspraak moet afzeggen. Wij verzoeken u dan minimaal 24 uur van te voren contact op te nemen om de afspraak te annuleren (via e-mail: info@curilion.nl, of via telefoonnummer: 023-8882260 tussen 9 en 1 uur). Uw afspraak wordt dan kosteloos afgezegd of verplaatst naar een ander tijdstip. Afspraken die te laat worden afgezegd, kunnen niet worden ingehaald op een later tijdstip, maar worden als verloren beschouwd.

Nuttige informatie & links

Nederlandse Vereniging Obstetrie & Gynaecologie:
www.nvog.nl

Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek:
www.nvfb.nl

Bekkenbodem Online:
www.bekkenbodemonline.nl

Contact

Praktijkadres:
Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00
Telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 22220954

Contactformulier

    © Copyright 2024 Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap