Top

Buikpijn

Buikpijn

Oorzaak

Pijn in de onderbuik kan een typisch ‘maandelijks ongemak’ zijn, maar het kan ook te maken hebben met een afwijking aan de baarmoeder of de eileiders. In dat geval is een gynaecologisch onderzoek nodig.

Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een myoom of in de volksmond: een vleesboom. Dat is een goedaardige uitstulping uit de spierlaag van de baarmoeder. Als die heel klein is kan hij geen klachten veroorzaken. Maar soms zijn de myomen zo groot dat een behandeling nodig is.

Als de oorzaak op de eierstokken ligt, kan er sprake zijn van cysten. Iedere maand ontstaan er één of enkele cysten, waaruit een eitje ‘springt’. Dat is dus heel normaal. Maar als er meer, en vooral grotere cysten ontstaan, kunnen die klachten veroorzaken.

Onderzoek

In veel gevallen kan de gynaecoloog van Curilion met behulp een echo zien of er sprake is van een myoom of van ovariumcysten. In een enkel geval zal het nodig zijn aanvullend onderzoek te verrichten. Daarvoor werken wij samen met specialisten die de filosofie van Curilion delen: zorg met aandacht.

Behandeling

De behandeling van myomen of cysten is sterk afhankelijk van de aard en de omvang. In veel gevallen zal het niet nodig zijn om in te grijpen, of kunnen medicijnen uitkomst bieden. In andere gevallen zal het nodig zijn om een kleine of grotere operatie te ondergaan. Dit zal uiteraard zorgvuldig met u worden besproken.

Verdere informatie

De Stichting Bekkenbodempatiënten biedt uitgebreide informatie, onder andere over myomen en eierstokproblemen.

Contact

Praktijkadres:
Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08:30-17:00
Telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 22220954

Administratie:
Infomedics

Contactformulier

    © Copyright 2024 Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap