Top

Het team van Curilion biedt deskundige (para-) medische zorg op maat voor vrouwen. Wij staan voor persoonlijke aandacht, begrijpelijke informatie en gezamenlijke keuzes voor de zorg die jij nodig hebt en die bij jou past, zowel op lichamelijk als op mentaal gebied.

manon_01

Manon Kerkhof

(Uro)gynaecoloog

Manon Kerkhof studeerde geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en voltooide de opleiding tot gynaecoloog aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam in 2008. Al tijdens de opleiding tot gynaecoloog specialiseerde zij zich in de reconstructieve bekkenchirurgie en is zij thans een van de slechts twintig geregistreerde subspecialisten in Nederland.

Lees meer

Na afronding van de specialisatie was zij werkzaam in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en consultant in de Isala Klinieken in Zwolle, het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen en het Amphia Ziekehuis in Breda. Zij promoveerde in 2014 op basaal wetenschappelijk onderzoek naar weefselregeneratie van bindweefsel van de bekkenbodem bij vaginale verzakking. Deze onderzoekslijn zette zij voort in het Radboud Institute of Molecular Life Sciences.

In 2016 nam zij het initiatief voor de integrale zorgprogramma’s FIT@WORK4WOMEN waarbij zorg wordt geleverd voor vrouwelijke medewerkers rondom de bevalling en de overgang. In 2017 startte zij met Curilion, een door het Ministerie van VWS erkend Zelfstandig Behandel Centrum voor vrouwenzorg.

Dr. Kerkhof is één van de slechts twintig geregistreerde urogynaecologen in Nederland.

Algemene gynaecologie:

Anticonceptie, problemen aan de eierstokken, afwijkingen aan de baarmoeder(hals), buikpijn, cyclusstoornissen, premenstrueel syndroom, overgang, vleesbomen, vulvaire en vaginale afwijkingen, fluor vaginalis en vaginale afscheiding, echoscopie.

Subspecialisatie:

Urogynaecologie: bekkenbodemgerelateerde problemen zoals incontinentie klachten voor urine en ontlasting; blaasproblemen; darmproblemen, verzakking van baarmoeder, blaas en/of darm, sexuele problematiek, (vulvaire) pijnklachten, second opinions.

Lid Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
Lid International Urogynaecology Association (IUGA)
Lid Research and Development committee van de IUGA (R&D IUGA)
Lid International Continence Society (ICS)
Medische Advies Raad Bekkenbodem4All, patiëntenvereniging

bettyleen_01

Bettyleen de Vries

Bekkenfysiotherapeut

Bettyleen de Vries is sinds 1998 geregistreerd bekkenfysiotherapeut. De afgelopen 18 jaar heeft zij gewerkt als praktijkeigenaar / bekkenfysiotherapeut in 3 verschillende praktijken in Haarlem. Het bekken ziet zij als de mooiste specialisatie binnen de fysiotherapie omdat het bekken en de bekkenbodem een aantal essentiele functies in zich herbergt. Verstoring van deze functies kunnen veel impact hebben op het lichamelijk , emotioneel en sociaal welbevinden van een mens.

Lees meer

Haar grootste affiniteit en expertise richt zich op:

• verzakkingsklachten

• pijn tijdens vrijen

• pijnklachten in het bekken / bekkenbodemgebied

• urineverlies/ ontlastingsverlies

• zwangerschap gerelateerde klachten met accent op herstel na de bevalling

• klachten rondom de overgang

• blaasontstekingen

In het Expertisecentrum Curilion streeft zij naar zorgvuldige diagnostiek, met veel aandacht voor het persoonlijke verhaal van de patiënt. Realistische doelen en specifieke functionele trainingen en adviezen zijn speerpunt in het behandelplan.

Ingeborg Timmerman

Ingeborg Timmerman

Seksuoloog

Ingeborg Timmerman is als seksuoloog verbonden aan Curilion. Zij werkt sinds 1989 in het medische circuit als en is gewend om de negatieve effecten van lichamelijke klachten in kaart te brengen. Klachten op gynaecologisch gebied kunnen ontwrichtend zijn voor het seksleven van mensen. Gelukkig is dat te verhelpen met deskundig advies.

Lees meer

Zij is samen met Carlie van Tongeren schrijfster van het boek ‘zin in seks! Zo ontwikkel je een sexy state of mind’. Zij werkt als psychotherapeut bij het seksuologisch expertise centrum en zij werkt 1 dag per week in het Spaarne Gasthuis bij de Gynaecologie.
“Bij Curilion kan ik veel betekenen voor vrouwen met gynaecologische en bekkenklachten. Lichamelijke klachten hebben veel invloed op onze stemming, zelfvertrouwen en gevoelsleven. Pijn zit natuurlijk niet tussen je oren, maar het ontwricht wel. Als je seksleven negatief wordt beïnvloed door je klachten, lost zich dat vaak niet vanzelf op. Seksuele gevoelens zijn heel kwetsbaar. Ik breng samen met jou in kaart hoe je klacht je beïnvloedt en hoe je de negatieve effecten van de klachten kunt verminderen of wegnemen. Met 1 consult heb je duidelijkheid en een plan van aanpak. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van: libidoverlies, pijn bij het vrijen, vaginisme, angst om te bevallen, PTSS na bevalling.

Ruby Catshoek

Ruby Catshoek

Gynaecoloog

Ruby Catshoek is .

Lees meer

In haar praktijk .

Ruby.

Contact

Praktijkadres:
Praktijk te Slaa
Korte Spaarne 31
2011 AJ Haarlem

06-15476208
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 8:30-18:00

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

Contactformulier

Copyright 2016 © Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap