Top

Menstruatieklachten

Menstruatieklachten

Oorzaak

Abnormaal bloedverlies kan verschillende oorzaken hebben. Het kan worden veroorzaakt door zogeheten myomen of in de volksmond: een vleesbomen. Dat is een goedaardige uitstulping uit de spierlaag van de baarmoeder. Als die heek klein is kan hij geen klachten veroorzaken. Maar soms zijn de myomen zo groot dat een behandeling nodig is.

Abnormaal bloedverlies kan ook worden veroorzaakt door een afwijking aan de baarmoeder, zoals bijvoorbeeld endometriose. Dan komt het slijmvlies dat normaal alleen aan de binnenkant van de baarmoeder zit ook buiten de baarmoeder voor, wat pijnlijke menstruaties kan veroorzaken.

Onderzoek

Om myomen, endometriose of andere afwijkingen aan de baarmoeder te kunnen ontdekken is een inwendig onderzoek nodig, al dan niet geholpen door de echo. Wanneer aanvullend onderzoek nodig is, werken wij samen met specialisten die de filosofie van Curilion delen: zorg met aandacht.

Behandeling

De behandeling van myomen of endometriose is sterk afhankelijk van de aard en de omvang van de klachten. In veel gevallen zal het niet nodig zijn om in te grijpen, of kunnen medicijnen uitkomst bieden. In andere gevallen zal het nodig zijn om een kleine of grotere operatie te ondergaan. Dit zal uiteraard zorgvuldig met u worden besproken.

Verdere informatie

De Stichting Bekkenbodempatiënten biedt uitgebreide informatie, onder andere over abnormaal bloedverlies.

Contact

Praktijkadres:
Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08:30-17:00
Telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 22220954

Administratie:
Infomedics

Contactformulier

    Copyright 2021 © Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap