Top

Consult na zwangerschap en bevalling; hoe is het met de bekkenbodem?

Voorkomen is beter dan genezen …

…daarom biedt Curilion in samenwerking met de bekkenfysiotherapeuten van Praktijk Noorder Spaarne een uniek consult na de bevalling: het postpartum consult; een gezamenlijk consult van gynaecoloog en bekkenfysiotherapeut.

Bekkenbodemgerelateerde problemen komen bij veertig procent van de zwangeren of net bevallen vrouwen voor. Bij bekkenbodemgerelateerde problemen kun je denken aan urineverlies, problemen met de ontlasting, verlies van ontlasting, pijn bij het vrijen en/ of verzakkingsklachten. Het postpartum consult is bedoeld om bekkenbodemgerelateerde klachten, ontstaan tijdens de zwangerschap of na de vaginale bevalling, zo vroeg mogelijk op te sporen. Het consult bestaat uit een zorgvuldig gynaecologisch en bekken/bekkenbodem onderzoek, waarna we een programma-op-maat maken voor herstel en training van de bekkenbodem. Hier kunt u zelfstandig of desgewenst onder begeleiding mee aan de slag. Op deze manier worden klachten verholpen en voorkomen.

 

Bekkenbodemgerelateerde klachten is een veel voorkomend probleem; u hoeft zich niet te schamen! Consulteer een deskundige want er is iets aan te doen!

 

Wetenschappelijk verantwoord

Het postpartum consult is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bekkenbodemgerelateerde klachten worden voorkomen wanneer er tijdens en na de zwangerschap en bevalling professionele aandacht aan de functie van de bekkenbodemspieren wordt besteed.

Voor wie?

Tijdens de zwangerschap en bij de eerste na-controle bespreekt de verloskundige, gynaecoloog of huisarts met de aanstaande of nieuwe moeder of er sprake is van bekkenbodemgerelateerde problemen. Is dat het geval, dan zal zij/hij adviseren om deel te nemen aan een postpartum controle. Mocht er geen nacontrole hebben plaatsgevonden kunt u alsnog een verwijsbrief aan uw huisarts vragen voor het post partum consult.

Contact

Praktijkadres:
Prinsessenhof
Zijlweg 148 B (begane grond)
2015 BJ Haarlem

(023) 888 2260
info@curilion.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08:30-17:00
Telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur

Correspondentie:
Postbus 685
2100 AR Heemstede

KvK    66056489
BTW   NL856377454B01

AGB Code Stichting Curilion Klinieken 22220954

Administratie:
Infomedics

Contactformulier

    © Copyright 2024 Curilion | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacybeleid | Sitemap